AMELA BERBIĆ

1966. - 2018.

Amela Berbić je jedan od osnivača PMI Chaptera BIH.

Ne možemo zaboraviti tvoje riječi u periodu 2010. godina, kada smo radili na okupljanju projektnih menadžera u Bosni i Hercegovini. Na pitanje: “Zašto bi mi ovo radili, zašto bi ulagali svoje slobodno vrijeme i odvajali ga od naših porodica?“. Tvoj odgovor je bio divan: “Da bi napravili bolje društvo, da bi mogli razgovarati istim jezikom i kreirali malo ljepšu budućnost“. 

Mi ćemo nastaviti ovaj put bez tebe, ali sa tobom u našim srcima i mislima.

Hvala ti što si uljepšala naš život, a udahnula dušu ovom našem Chapteru.

- Tvoj tim

PMI BiH Chapter je ogranak PMI® u Bosni i Hercegovini i postoji već devet godina (od 2011. godine u statusu tzv. “Potential Chapter”, a zadnje tri godine u punom Chapter statusu) i broji 85 članova. Isključivo smo volontersko udruženje koje ima za cilj okupiti profesionalce iz oblasti upravljanja projektima, ali i promovisati i pozicionirati upravljanje projektima kao praksu neophodnu za uspješnost projekata. 

PMI®, odnosno Project Management Institute (www.pmi.org) je svjetska organizacija posvećena projektnom menadžmentu. Osnovana je 1969. godine, a danas broji preko 556.000 članova širom svijeta. PMI® nudi lepezu globalno priznatih certifikacija kako za početnike (CAPM®), tako i za iskusne profesionalce iz raznih oblasti: poslovne analize (PMI-PBA®), agilnih metoda (PMI-ACP®), upravljanjem rizicima (PMI-RMP)®, a najpoznatiji PMI® certifikat jeste Project Management Professional (PMP®).